Tshisha Soup

Authentieke Marokkaanse maaltijdsoep

6,95Kies je eigen bezorgdatum bij afrekenen

 • Vegan, vers, voedzaam en super smaakvol
 • Eenvoudig en snel opwarmen
 • 100% composteerbaar duurzame verpakkingen
 • Vanaf 1 persoon te bestellen

Meer info

In Marokko erg populair tijdens de koude winters. Heerlijk om dan thuis te komen voor een heerlijk warme kop soep. Tshisha (gerstgries) soep wordt in Marokko, op verschillende manieren bereidt. Hoe deze bereidt wordt, heeft te maken uit welke streek iemand komt. De Vuzz Tshisha soep is het recept van mijn moeder. Zij maakte het precies zoals ze het van haar moeder weer had geleerd. De soep is zeer voedzaam door de groenten en peulvruchten, en door de gerstgries heel vullend. Je kunt het een volwaardige maaltijdsoep noemen. Proef de authentieke smaak van Marokko zoals je die bij iemand thuis ook zou eten.

Waarom is gerst gezond:

Gerst bevat vooral veel mineralen en vezels. 100 Gram gerst is goed voor 27% van de ADH aan vezels. Het mineraal seleen zit voor 26% van de ADH in gerst. Gerst bevat ook enkele belangrijke aminozuren zoals tryptofaan wat voor 19% van de ADH in de gerstkorrel huist. Koper en mangaan zijn allebei met 16% van de ADH waarde vertegenwoordigd in deze edele graansoort. Forfor is een belangrijk mineraal dat met 12% van de ADH in een ons gerst zit. Het bevat meer vitaminen en mineralen zoals vitamine A, D en vitaminen uit het B-complex maar hiervan zij de waarden niet heel hoog. Alle vitaminen en fytonutriëntenbij elkaar hebben wel een synergetisch of elkaar versterkend effect waardoor de uiteindelijke antioxidanteigenschappen van het gerstekorreltje zeer goed zijn.

Vezels:

De vezels in gerst hebben verschillende gezonde werkingen. Door de vezels wordt het eten beter verteerd. Alles wat je hebt gegeten in combinatie met gerst wordt effectiever opgenomen in je lichaam. Daarnaast helpt vezelrijk voedsel om darmkanker tegen te gaan. Vezels voeren galzuren af waardoor de lever weer nieuwe zuren moet aanmaken.

 

Ingr.

Gerst, tomaat, ui, knoflook, venkel, meiraap, selderij, peterselie, koriander, wortel, specerijen

VoedingsW.

Gebruik

Magnetron: Verwijder de deksel en verwarm tot gewenste temperatuur is bereikt.

Pan: verwarm de soep op laag vuur tot gewenste temperatuur is bereikt.

Bewaren

Soep is 3 dagen houdbaar, mits deze ongeopend en gekoeld wordt op max. 7ºC

 

Maak je maaltijd compleet

Eenvoudig per portie mee te bestellen bij deze maaltijd.

 • Salades en sides

  R' YOU KIDNEY ME ROLLL

  6,95
 • Salades en sides

  Naan à la Vuzz

  3,95
 • Vuzz Samosa's Borrelcorner

  Vuzz Samosa's

  5,95