Meet me …ik ben Hayat…geboren in Nederland, met roots in Marokko. Ik ben opgegroeid in een liefdevol gezin, waar koken en eten centraal stond. Elke maaltijd was een feestelijke ritueel waar je smachtend en watertandend naar uitkeek.
Ik was 11 Jaar, toen mijn lieve Oum (Mama) – vol overtuiging, vertrouwen, maar ook een tikje non chalant – vroeg of ik een traditioneel tajinegerecht (stoofpot) van scratch wilde klaarmaken. Nog nooit in mijn leven had ik gekookt, maar toch zei ik volmondig Ja!! Want hoeveel uren heb ik wel niet vol bewondering naar mijn Oum gekeken en haar kooktechnieken en -kunsten bewonderd. Haar zelfvertrouwen, de verse ingrediënten van de markt, de verrukkelijkste smaakcombinaties, een snufje safraanpoeder hier, een snufje korianderpoeder daar, geduld en het allerbelangrijkste de liefde die zij in elke maaltijd stopte. En ja, daar begon ik dan als 11 jarige. En ik kan jullie vertellen, mijn gerecht was finger licking good!
Die no nonsense mentaliteit van dat 11 jarige meisje heeft mij tot op de dag van vandaag ver gebracht. Naast dat ik een overdreven grote passie heb voor puur en ambachtelijk koken en eten, werk ik als pedagoog. Ik ben gezegend met twee mooie kinderen. De passie voor eten zie ik terug bij mijn – foodie- zoon Kamal. Als geen ander weet ik dus hoe belangrijk voeding en een gezonde eetpatroon is voor de gezondheid van volwassenen en kinderen. Het is brandstof, geeft energie, bevordert een goede hersenfunctie en een gezonde conditie van de huid. Het is LEVEN.
Bij VUZZ werken wij vanuit de gedachte dat als je meer oog hebt voor de wereld, het milieu, het welzijn van dieren en de grondstoffen, wordt het ook vanzelfsprekender om er respectvol mee om te gaan.
Door te kiezen voor een meer plant based eetpatroon en door het food- en kookmanagemt aan ons over te laten, zorgen wij samen voor minder belasting van het milieu, minder verspilling van voedsel en grondstoffen en een betere welzijn van dieren.
Alle gerechten van VUZZ worden daarom ook duurzaam verpakt. De verpakkingen zijn van hoge kwaliteit. Het materiaal is plantbased, sterk en zeer goed afsluitbaar. Als je het ons vraagt, onmisbare kwaliteitseigenschappen voor het verpakken van vers bereide gerechten.